Arches National Park

Kora reggel erkeztunk a parkba - vorosen izzottak a sziklak a felkelo nap fenyeben. Egyelore sehol egy "arch", csak mindenfele alaku hatalmas sziklak.

Megalltunk egy nagy parkoloban, ahol a tarsasag nekiallt reggelit kesziteni. Nekem nem volt turelmem kivarni, mert a feny a kora reggeli orakban a legszebb, igy hipp-hopp nekivagtam a turanak a Devil's Gardenben. A nagy koveken bukdacsolva aztan rajottem, nem artott volna vegiggondolni, hogy a kameran es nehany tekercs filmen kivul mi minden kell egy turahoz. Pl. viz. Vagy napolaj. Vagy nem artott volna felvenni egy rendes cipot, es nem a tizeves ocska szandalban nekivagni. De akkor mar nem akartam visszafordulni, csak mentem, mentem a gyonyoru turautvonalon. Egymas utan bukkantak elo a sziklaivek. Es egyre nagyobbakat estem a szandalomban.

Mivel en vagyok a vilag leglassubb turazoja, lassan beertek a tobbiek es kisegitettek vizzel, napolajjal, sot Barney meg egy tabla csokit is elovarazsolt a zsebebol. Barney egy angyal. O a masik soforunk, egy fekete ficko, aki minden tajhoz a legmegfelelobb zenet teszi a magnoba es aki nagy-nagy szakertelemmel es szeretettel kotozgeti sebesuleseinket. Aztan beert Brian is, aki meg mindig kisse kotyagos volt az elozo ejjeltol. Megalltunk ugyanis egy benzinkutnal (pee-stop) es valaki egy uveget nyujtott fele: Kersz egy kis vizet, Brian? Kert. Whisky volt. Nevetes, aztan ujabb uveg: Na, igyal ra egy kis vizet. Meghuzta. Az is whisky volt. A masik angol gentleman, Allen is vele volt. A legmulatsagosabb figura a buszon. Szamitogepprogramozo Cambridge-bol, aki eleinte nagyon szogletes volt. Vilagkoruli uton vagyok, ez a 3. napom - kozolte bemutatkozaskent. Aztan lassan engedett a merevsege, es a vasalt inget felvaltotta a kanarimintas polo. Egyik ejjel kiesett a kontaktlencseje a buszon es nem talalta sehol. Annyira ketsegbe volt esve szegeny. Fogtam egy zseblampat es szep tuzetesen atvizsgaltam mindent, meg is lett. Azota hoskent tisztel. Delutan ebed, majd kitort az infantilizmus. Vettek egy paran ugyanis vizipisztolyokat es hatalmas csata dult.

Este irany a Colorado folyo, annak a partjan taborozunk le. Dragon Fly Canyon - meg soha nem hallottunk rola, de Raoul eskuszik, el leszunk ajulva tole.


Next part of the National Park Loop
Back to the Big Picture Guide Book
Back to my home page


Az amerikai nemzeti park korut következo része
Vissza a A Nagy Képes Utikönyv oldalra
Vissza a nyitooldalra