Dragon Fly Canyon: Love story

Raoulnak megint igaza volt. Moabtol nem messze, a Colorado partjan tenyleg egy elvarazsolt helyre bukkantak a Tortoise soforok. Az utrol befordult a busz egy tisztasra. Innen egy kis alaguton - amin jarmu nem fert at, csak at lehetett maszni - atjutottunk egy minden oldalan zart kanyonba. Egy kis terseg, minden oldalrol oriasi voroslo sziklakkal korulveve. Es szinte tapintani lehet a csendet. Az alagut tuloldalan - mintha csak az egbol pottyant volna oda - maganyosan allt a zold kis buszunk.

A tarsasag egy resze lenyugozve allt, mig masoknak betelt a pohar. Hogy lehet ilyen helyen ket napot kempingezni, ahol se viz, se WC, se semmi. Ok - oten - bestoppoltak a varosba es egy motelben aludtak. Mi meg ott toltottuk a ket legmiszterikusabb ejszakankat.

Elso ejjel vacsora utan limbo-verseny volt a tabortuz mellett. Az elso magassagot meg mindenki konnyeden vette, de a masodikat egy kis ido es sok alkohol utan mar senki nem tudta teljesiteni.

Aztan egyszercsak megerkezett egy auto, benne egy par emberke es bevonultak az alagutba zenelni. Csodalatos hangon enekelt valaki.

Gudrun, a csoport hercegnoje rogton fel is kapta a fejet. Gudrun egy csodaszep nemet lany, magas, hosszu szoke haj, ragyogo kek szem, tokeletes alak. Es nem egy gatlasos tipus. A patakparti es vizeses alatti furdozeseknel o az, aki eloszor ledobalja a ruhait es az egyik ejszakai mulatozasunk alkalmaval Barney-vel meztelenre vetkozve tejszinhabbal kenegettek egymast egesz ejjel. Hm. No meg egyebkent is minden utunkba kerulo ferfiember potencialis "aldozat" volt. Nem volt hat kivetel a pacsirtahangu enekes sem - Gudrun rogton bevetette magat az alagutba. Mi hiaba gyozkodtuk fennhangon az ismeretleneket, hogy bujjanak elo, csak az alagut sotetjeben pengettek a gitarjukat es remek notakat enekeltek.

Amikor vegre kijottek, hogy hazainduljanak, Raoul meghivta oket masnap estere, mondvan, hogy nagy buli lesz, jon meg egy busznyi ember. Udvariasan elkoszontek, aztan eltuntek.

Masnap egy kocsi jott Gudrunert, hogy elvigye ot az ismeretlen herceghez. Aki - mint kiderult - epp legujabb filmjet forgatja a kozelben, a Sunchasert. Az ur neve: Woody Harrelson, az Indecent Proposal es a Natural Born Killer foszereploje. Gudrun hezitalt, merthogy neki van otthon baratja, de Woody leszerelte: Don't worry. I am rich. Mintha csak revansot vett volna az Indecent Proposal-ban alakitott szerepeert... Most o volt a csabito. Gudrun velunk maradt meg par napig, de egyfolytaban telefonalgattak egymasnak - ami nem volt konnyu, mert mi is, ok is uton voltunk. Woody reszerol a stab es a hotelszemelyzet egyengette a szerelmesek utjat, a mi csoportunkbol meg egy srac ajanlotta fel Gudrunnak, hogy Woody hagyjon uzenetet az o uzenetrogzitojen, mivel o ugyis naponta lehallgatja. Persze mindannyian izgultunk, hogy mi lesz. Vegul - amikor mar a Zionban jartunk - Woody elkuldte a holgyert a private jet-jet. Talan meg hallunk roluk.

A masodik este megjott meg egy busz, a Tortoise "Crosscountry" (San Francisco - Boston) utja is ide vezetett. Kozosen keszitettuk hat a vacsit, no meg a punch-ot. Es ezen az ejjelen is jottek latogatok: ezuttal nem hiressegek, csak helybeliek, akik dobokon jatszottak egesz ejjel. Mint kiderult, a helyieknek ez egy kultikus hely, es a kornyekrol gyakran jarnak zenelni emberek a csodalatosan visszhangzo alagutba. Barney is csatlakozott hozzajuk, fuvolaja felelmetesen szolt az csatornaban. Mintha csak foldanya szolt volna hozzank...


Next part of the National Park Loop
Back to the Big Picture Guide Book
Back to my home page


Az amerikai nemzeti park korut következo része
Vissza a A Nagy Képes Utikönyv oldalra
Vissza a nyitooldalra