11 nap délnyugat Angliában (csak címszavakban)

Volt bennem valami sóvárgó, nosztalgikus vágy, hogy felkeressem az angol tengerpartot, ahol a bűbájos kis panziók csipkefüggönye mögül nézem a morajló tengert, miközben a hatalmas angol reggelikkel birkózom. Majd kis szusszanás után jókat sétálok a sziklás tengerparton, felkeresek ódon várakat és jókat falatozok mindenféle tengeri herkentyűkből. Közben felkeresem a térség világörökségi helyszíneit és a nyugalmam (na meg a pénztárcám kímélése) érdekében ezúttal kihagyom Londont, ott nem szállok meg, hanem éppen hogy csak átutazom rajta. Minden pont úgy volt, ahogy megálmodtam:-)

1. nap: repülés Londonba, vonattal Weymouthig, szállás: Seaspray B+B.

2. nap: vonattal Poolba, onnan hajóval Swanageba az Old Harry Rock érintésével, gőzvonattal a Corfe várhoz (majd vissza ugyanezen az útvonalon). Ebédre friss osztriga Swanage tengerparti sétányán, majd "cream tea" a Corfe Castle melletti kávézó kertjében.

 

3. nap: Busz Lyme Regisbe, ahol őskori kőzeteket kereső séta a Jurassic Coast-on (UNESCO világörökség) a Lyme Regis Museum szervezésében. Busz Exeterbe, a katedrális meglátogatása. Vonal Torquaybe, szállás: The Charterhouse (amely a tripadvisor.com listája szerint a Top10 bargain in Europe egyik nyertese)

4. nap: "Round Robin Gold" kirándulás: Busz Totnesbe, hajókázás a Dart folyón Dartmouthig, onnan gőzvonat vissza Torquaybe.

 

5. nap: Reggel vonat Penzance városába, szállás: Sea Waves. Délután Mount St. Michael és St. Ives meglátogatása, ez utóbbiban a a Tate Museum felkeresése. A múzeum legfelső szintjén levő kávézóból pazar kilátás nyílik a tengerre. Vacsora az Alba étteremben St. Ivesben (este 6 és 7.30 között 13 fontért kétfogásos vacsora van, remek ár-érték arányban)

 

6. nap: Hajókirándulás Scilly szigetre.

7 nap: Busz a Geevor cinkbányába (UNESCO világörökség), ahol földalatti túrán is részt lehet venni. Ajánlom kipróbálni a cornwalli süteményt, a bányászok egykori hagyományos ebédjét, melyet az egész megyében (sőt Londonban) is lehet kapni, de itt a legautentikusabb megkóstolni. Utána busszal a Minack színházhoz - ami minden bizonnyal a legszebb panorámájú szabadtéri színház a világon. Este séta és vacsora Mouseholeban. Érdemes egy napi jegyet venni, amely Cornwall összes buszjáratára érvényes mindössze 6.80 fontos áron.
8 nap: Vonattal Ilfracombeba, szállás: Marine Court, este séta a városban.


9 nap: Hajókirándulás Lundy szigetre. Este vacsora a Take Thyme étteremben Ilfracomban. Fantasztikus hal- és tengeri herkentyűs fogások baráti áron.10 nap: Kirándulás Lynton és Lynmouth városkákba (Exmoor National Park). Séta a Rocks and Watersmeet völgyben.


11 nap: Vonattal vissza Londonba, majd repülés haza.


Back to the Big Picture Guide Book
Back to the frontpage


Vissza a A Nagy Képes Útikönyv oldalra
Vissza a nyitóoldalra